איך מנקים מכונת כביסה בצורה נכונה? למה צריך לנקות? כל כמה זמן צריך לנקות את המכונה? לפניכם מדריך מקצועי לביצוע ניקוי ותחזוקה קבועה למכונות כביסה מכל הסוגים.
ניקוי מכונת כביסה באופן עצמי, כך תעשו זאת נכון > בכל בית יש מכונת כביסה, זהו מכשיר חשמלי נפוץ ושימושי, ואחד מהמכשירים הביתיים העסוקים ביותר בכל דירה או בית פרטי. משפחות עם ילדים קטנים מפעילות את מכונת הכביסה כל יום, לפעמים פעמיים או שלוש פעמים ביום, וכדי להבטיח כביסה נקייה עם ריח נעים חשוב לבצע תחזוקה שוטפת ולדאוג לניקיון מכונת הכביסה, כדי להבטיח ביצועים מעולים ותקינות של המכשיר לאורך זמן.
מכונת כביסה צוברת לא מעט לכלוך כאשר משתמשים בה בתדירות רגילה או גבוהה, עם הזמן המכונה צוברת אבנית, אבק ולכלוכים אחרים, ולרוב ניתן להבחין גם בסימני עובש ופטריות, בעיקר על הגומיות ומסביב לפתח המכונה. אם לא דואגים לניקוי בזמן של מכונת כביסה, הבגדים לא יתנקו טוב ואתם עלולים לסבול גם מריח של נעים בבגדים לאחר הכביסה, מכתמים ומלכלוכים על הכבסים הנקיים. את המכונה אפשר לנקות לבד או על ידי טכנאי מכונות כביסה, אך כדי להבריק את המכונה ולנקות אותה נכון, כדאי להזמין שירות ניקוי מכונות כביסה מחברת ניקיון המעסיקה עוזרות בית ומנקים מקצועיים.
למה חייבים לבצע ניקוי מכונת כביסה אחת לתקופה?
מכונת כביסה מתמודדת עם בגדים, מגבות, מצעים ופריטים מלוכלכים נוספים, עליה להסיר את הלכלוך שנצמד לבדים השונים, כולל אבק, כתמי שמן, כתמי אוכל ועוד. במהלך פעולת המכשיר המכונה צוברת לכלוכים מסוגים שונים ואבנית, חשוב לזכור כי המים בישראל נחשבים לקשים ויש בהם שיער גבוה של אבנית. ניקוי מכונת כביסה נועד למנוע נזקים למכונה עצמה, לשפר את ביצועי מכונת הכביסה, ולהבטיח לנו בגדים ומצעים נקיים. ניקוי האבנית מסייע לתפקוד תקין לטווח הרחוק מאחר והאבנית מצטברת על גוף החימום, התוף ורכיבים נוספים.
אם הבגדים שכיבסתם יצאו מלוכלכים ויש להם ריח רע ולא נעים – עליכם לבצע ניקוי יסודי במכונת הכביסה, לבד או על ידי מנקה מנוסה. אגב, אפשר להזמין גם טכנאי מכונות כביסה כדי לנקות את הפילטרים, פתח המכונה, גומיות ורכיבים פנימיים, אך השירות של טכנאי יקר, ואת רוב הפעולות ניתן לבצע לבד וללא צורך במכשור מיוחד.
כיצד מנקים מכונת כביסה?
ניקוי מכונת כביסה כולל את השלבים הבאים, כאשר הדרך היעילה ביותר למכונת כביסה נקייה היא להימנע מלכלוך. את הניקוי של מכונת הכביסה בביתכם כדאי לעשות לפי סדר הפעולות הבא:
- ניקוי מגירת אבקה/ג'ל ומרכך – חשוב לפרק את המגירה בזהירות ולשטוף אותה היטב בזרם מים, בהתאם לצורך יש להשתמש בחומרי ניקיון מתאימים כדי להסיר את שאריות חומרי הכביסה שהצטברו בפתחים השונים (מרכך, אבקה, ג'ל כביסה). את המגירה כדאי לנקות פעם בחודש, אפשר לשטוף אותה עם מים חמים ולנקות את החומרים שהצטברו בעזרת סבון כלים רגיל.
- ניקוי פילטר – בכל מכונת כביסה יש פילטר, חשוב לנקות את הפילטר אחת לשלושה חודשים. הפילטר ממוקם בדרך כלל בחזית המכונה, בחלק התחתון שלה, מאחורי מכסה קטן. כאשר פותחים את הפילטר משתחררים מים מלוכלכים, לכן כדאי להכין מראש מטליות יבשות וקערה לאיסוף המים. הפילטר עלול להיסתם בגלל לכלוכים שונים, בעיקר שיערות, גומיות, מטבעות, אבנית וכו', את הפילטר אפשר לשטוף באמצעות זרם מים.
- ניקוי אבנית – המים בישראל עשירים בסידן, לכן האבנית מצטברת במהירות על גוף החימום ובחלקים נוספים במכונת הכביסה כמו תוף וצינורות. אחת לכמה חודשים כדאי להפעיל את המכונה ללא בגדים, בתא של האבקה יש לפזר חצי כוס מלח לימון, אפשר לרכוש תכשיר ייעודי לניקוי אבנית במכונות כביסה, ומומלץ להפעיל את המכונה בתוכנית רתיחה.
- ניקוי גומיות – אחת לחודש כדאי להעביר מטלית לחה עם חומרי ניקוי כמו אקונומיקה, כדי להסיר כתמי עובש ולכלוכים אחרים מהגומיות שמקיפות את הפתח להכנסת הבגדים.
טיפים לניקוי מכונת כביסה
- אחת לחודש כדאי להפעיל את המכונה ריקה לאחר בחירת תוכנית רתיחה, ויש לפזר בתא שבמגירה חומץ ואבקת סודה לשתייה או מלח לימון, ובסיום כדאי להעביר מטלית יבשה כדי לנגב שאריות לכלוך מהתוף (ניקוי מבפנים).
- אם הזמנתם טכנאי לניקוי הפילטר, כדאי ללמוד ממנו כיצד לנקות את הפילטר לבד כדי לחסוך עלויות.
- מומלץ להתקין סנן אבנית על ברז המים המחובר למכונת הכביסה.
- יש דגמים של מכונות כביסה מתקדמות עם תוכנית ייעודית לניקוי ולתחזוקה של המכשיר, וכדאי להשתמש בתוכנית זו.
- כדי למנוע עובש במכונת כביסה, יש להשאיר את הדלת פתוחה לאחר הוצאת הבגדים הנקיים.
ניקיון ותחזוקה למכונת כביסה זו המלצה שכדאי ליישם בשביל לשמר את המצב המכני שלה לעוד הרבה שנים. מקווים מאוד שמדריך הניקיון שלנו יעזור לכם בניקוי נכון למכונת הכביסה שלכם.
מומלץ שכירו את האתר שלנו – בלוג ניקיון מקצועי (blog cleaning) המספק טיפים והמלצות בנושא ניקיון מתקדם.