
ארגון הבריאות העולמי הכריז על הקורונה כמגפה, ומשרד הבריאות בישראל יחד עם שאר הגורמים המקצועיים מפרסם הנחיות חדשות מידי יום לגבי התקהלות, לימודים, עבודה, תחבורה ציבורית וכדומה, אך אף אחד לא מנחה את הציבור לגבי חיטוי הבית נגד נגיף הקורונה. לכן, אנו צוות האתר blog cleaning החלטנו להרים את הכפפה ולהכין עבורכם כתבה לגבי חיטוי הבית נגד נגיף הקורונה וחומרים יעילים שכדאי לכם להחזיק בבית בתקופה הקרובה כדי לשמור על בריאותכם.
חשיבות השמירה על היגיינה וחיטוי הבית
ארגוני הבריאות בארץ ובעולם פרסמו הנחיות חשובות לציבור הרחב כיצד לשמור על היגיינה, לדוגמה שטיפת ידיים לעיתים תכופות למשך 20 שניות לפחות, עדיף כמובן עם מים וסבון, ניקוי וחיטוי משטחים בהם נוגעים לעיתים קרובות, שיעול ועיטוש לתוך המרפק. כמו כן, פורסמו הנחיות לגבי בידוד ביתי וכיצד יש לפעול אם מפתחים תסמינים של נגיף הקורונה.
כדי לצמצם ולמנוע את התפשטות נגיף הקורונה גם במרחב הביתי חשוב להקפיד על חיטוי הבית עם חומרים איכותיים ויעילים נגד קורונה. חשוב לזכור שהנגיף עובר בעיקר דרך הפרשות דרכי הנשימה אך הוא עשוי להדביק אחרים גם בגלל מגע במשטחים מזוהמים לכן יש להקפיד על אמצעי זהירות בבית, בהם חיטוי הבית.
ניקוי וחיטוי משטחים מידי יום
נגיף הקורונה עשוי להדביק גם באמצעות מגע במשטחים שונים בבית כמו משטח העבודה במטבח, משטחי השיש או האבן מסביב לכיורים בחדרי רחצה ושירותים, תקעים, מתגים חשמליים, ידיות של דלתות פנים וכניסה, ידיות של ארונות, שלטים רחוקים של הטלוויזיה והממיר, מסכי הסמארטפונים, מפתחות הבית וכיוצא בזה.
למעשה, עליכם לדאוג לניקוי יסודי ולחיטוי כל המשטחים בהם נוגעים לעיתים קרובות במרחב הביתי, כנ"ל לגבי המשרד. חשוב להדגיש כי נגיף הקורונה עשוי לשרוד במשך שעות ואפילו ימים, לכן יש להקפיד על חיטוי המשטחים השונים מידי יום. בעת ניקוי, קרצוף וחיטוי המשטחים חשוב להשתמש בכפפות חד פעמיות, ובסיום הניקוי והחיטוי יש להשליך את הכפפות לפח, עדיף בתוך שקית סגורה וכמובן לשטוף היטב את הידיים במים חמים וסבון.
לפני חיטוי המשטח חשוב לנקות אותו היטב משאריות לכלוך, שומן, אבק וכדומה, את המשטח אפשר לנקות באמצעות חומרי ניקיון שיש לכל אחד בבית, עדיף בעזרת תכשיר לניקוי רב תכליתי, ולאחר חיטוי המשטח מהלכלוך בו הנגיף עשוי להסתתר אפשר להתחיל במלאכת החיטוי.
את חיטוי המשטחים השונים אפשר לבצע באמצעות מכשיר ניקוי בקיטור אדים, מכשיר ניקוי בלחץ מים, שואב אבק חזק, שטיפת כלים באמצעות חומרים אקולוגיים, ניקוי ואוורור מזרנים ושמיכות, חיטוי כלים סניטריים באמצעות חומרים יעילים נגד הנגיף כמו אקונומיקה, תכשירים אנטי בקטריאליים, חומרי חיטוי אלכוהוליים וכדומה.
לשנות את הרגלי הניקוי והמחיה
נגיף הקורונה מחייב את כולנו להיאבק בו, עלינו להקפיד על חיטוי המשטחים והבית ועל ההנחיות לגבי שמירה על היגיינה, וכמובן שיש להקפיד על ההנחיות של הגורמים המקצועיים. חשוב לבצע חיטוי בבית מידי יום כדי למזער סיכונים ועלינו להסתגל למציאות חיים חדשה ולשנות את הרגלי הניקוי והיגיינה שלנו, כל זאת ועוד כדי לשמור על בריאותנו וכדי להצטרף למאבק המלחמה בנגיף הקורונה.